" Thank you for being our teachers... "

vineri, 9 decembrie 2011

Oportunităţi pentru tinerii din Moldova


Tot mai des şi mai des auzim sintagma « În Moldova nu se face nimic pentru generaţia nouă ». Mulţi privesc cu scepticism anumite oportunităţi pe care le oferă acest stat. Ca negare a inexistenţei oportunităţilor pentru tinerii din Moldova, AIESEC Chişinău a organizat două evenimente.
Primul eveniment « Oportunităţi de dezvoltare pentru liceeni » a avut loc pe 21 noiembrie în liceul « Spiru Haret ». Aici liceeni au aflat despre « Media Point », « FLEX », « YFU » etc. şi ce oportunităţi le oferă aceste organizaţii. Liceenii au putut adresa întrebări reprezentanţilor acestor ONG-uri, care au fost şi invitaţii speciali  la eveniment.
Mai târziu, pe 24 noiembrie a avut loc « Oportunităţi pentru studenţi» unde au fost expuse posibilităţile studenţilor din Moldova, de care poate că ei nici nu au ştiut. În cadrul acestui eveniment a fost promovat programul « Globex » lansat de AIESEC care oferă o experienţă specială tuturor studenţilor dornici de a explora lumi şi culturi noi. « BEST », « Hai, Moldova ! », « Garage », « Paper Girl » au fost câteva oportunităţi de bază pentru studenţii din Moldova care nu a lasat indiferentă lumea prezentă la eveniment.
Astfel AIESEC Chisinău a reuşit să demonstreze teoria contrară a stereotipului că în Moldova nu există o arenă de dezvoltare. Ea există, doar că tinerii uneori duc lipsa de acestă informaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu